Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Kétfejű gyermek született Brazíliában

2002.10.17. 09:16
Kétfejű gyermeket hozott világra egy 14 éves lány Brazíliában. Az orvosok szerint a gyerek egészséges, és jó esélye van arra, hogy sokáig életben marad. Egyelőre még nem döntöttek arról, hogy szükség van-e orvosi beavatkozásra.
Helyi sajtójelentés szerint a 3,5 kilogrammos fiú kedden, császármetszéssel jött a világra a Rio de Janeirótól 700 km-re fekvő Ataleia városának egyik kórházában. A csecsemő egészséges, és jó esélye van arra, hogy sokáig életben marad - mondta Dr. Marcos Burle de Aguiar, a brazil orvosi társaság tagja.

Még nem döntöttek az operációról

A gyermeknek a Globo televízióhálózat jelentése szerint egy szíve, egy mája és egy tüdeje van, de két feje, két gerincoszlopa és két nyelőcsöve. Dr. Jose Sabino de Oliveira, a Belo Horizonte kórház gyermek intenzív osztályának vezetője szerint valójában két gyermekről van szó a két fej, illetve agy miatt. Az orvosok eddig még nem tanácskoztak arról, hogy szükség van-e orvosi beavatkozásra, az egyik fej leoperálására.

A lányanya állítólag nem járt nőgyógyászati ellenőrzésre, emiatt csak a szüléskor derült ki, hogy gyermekének két feje van. Az anya nevét korára való tekintettel nem hozták nyilvánosságra.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!