Mária
-6 °C
-2 °C

Siklót talált egy ötéves angol fiú a reggeli müzliben

2005.05.04. 16:54
Egy ártalmatlan gabonasikló okozott pánikot egy angliai családban hétfőn. A reggelihez készülődő ötéves Jordan Willett ugyanis nem számított arra, hogy a játéknak hitt összetekeredett dolog egy élő kígyó.

Kígyót lelt egy angol óvodás reggelizés közben, jelentette szerdán a Reuters. A kis Jordan Willett hétfő reggel került szembe a körülbelül hatvan centiméteres hüllővel, bár amikor meglátta a Golden Puffs márkájú gabonapehely dobozában az állatot, először azt hitte, hogy a manapság szokásos ajándék játék van benne.

Amikor azonban az állatot megérintve az kidugta a fejét a dobozból, a gyerek felsikoltott, teljes pánikba esett, mondta el később újságíróknak a gyerek 23 éves anyja, Theresa, aki látva a kígyót, azonnal kikapta gyermeke kezéből a dobozt. "Láttam már tévében kígyót, de müzlisdonozban még soha" - mesélt a gyerek a sokkoló élményről a Daily Mail napilapnak.

Az anyának sikerült visszazárnia a dobozba a hüllőt, így elvihették egy közeli állatkereskedésbe, ahol kiderült: egy teljesen ártalmatlan gabonasiklóról van szó, ami valahogy bebújt a termék kartondobozába. A Netto áruház, ahol a telfordi család szombaton a müzlit vásárolta, alapos vizsgálatot ígért.

A gabonasiklót világszerte ismerik, és sokan mint házikedvencet tartják. A kígyófélék közé tartozó hüllő madarakkal és kisebb rágcsálókkal, például egerekkel táplálkozik, harapásával nem juttat mérget áldozatainak szervezetébe.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!