Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

A bicikliláncért lőtték arcon

2003.11.12. 11:45
Őrizetve vették a rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint egy társával együtt kerítéshez kötözte, és légpuskával meglőtte egy ismerősét a Debrecen melletti Martinkán.
Az eset még vasárnap történt a Debrecenhez tartozó településen, a sértett azonban csak kedden tett bejelentést az ügyben. A három ember vasárnap együtt italozott a településen, majd hazaindultak. Az egyik elkövető háza előtt azonban két kísérője megállította a későbbi sértettet, és azt követelték tőle, hogy adja nekik a kerékpárja láncát. Mivel a sértett erre nem volt hajlandó, egyikük megütötte, és elvette a kerékpárját.

Ezután kikötötték a ház kerítéséhez, majd a ház tulajdonosa egy légpuskából 4-5 lövést adott le a sértett irányába. A lövedékek egyike az áldozat arcába fúródott, egy másik pedig a kalapján hatolt át. A sértett csak könnyebben sérült meg.

A támadók ezután eloldozták a meglőtt férfit, a ház fészerében pedig egy éles tárggyal kiműtötték a fejéből a lövedéket. A sértettet végül elengedték a lakásból. A meglőtt férfi rosszul érezte magát, ezért csak kedden tudott elmenni orvoshoz, majd a rendőrségre. A feljelentés alapján a rendőrség rövid idő alatt elfogta a lövöldözés egyik gyanúsítottját, akit kihallgatása után őrizetbe vettek. A 27 éves férfival szemben személyi szabadság megsértésének alapos gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. Társát, a ház tulajdonosát egyelőre nem sikerült felkutatni, ellene ezért elfogatóparancsot adtak ki.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.