Judit
-2 °C
8 °C

Kirúgták a Király Linda Himnuszát bíráló újságírót

2003.01.07. 11:18
Kirúgták állásából azt az újságírót, aki arról a kosárlabda-mérkőzésről tudósította a TV2 internetes újságját, amely előtt Király Linda sikertelenül próbálta meg elénekelni a Himnuszt - adja hírül egy sportportál. A Korridor vezetése mindezt cáfolja, és az elküldött munkatárs érdekeire hivatkozik, amikor nem akarja elárulni a valós okot.
Az nb1.hu információi szerint kirúgták állásából a TV2 internetes portáljának Király Linda botrányos énekléséről író tudósítót. Mint ismeretes, a Kelet-Nyugat Kosárlabda Gálán az amerikai-magyar énekesnő nem tudta a Himnusz szövegét.

Berta István Korridoron megjelent cikkében - egyebek mellett - arról írt, hogy Király Linda "csúfosan belesült" a szövegbe, továbbá szomorúnak minősítette az esetet. Az Index megkereste Kelemen Gábort, a Korridor ügyvezető igazgatóját, aki cáfolta, hogy az újságírót a Himnusz-éneklésről szóló írása miatt rúgták ki. "Az ő érdekében inkább nem mondom meg, hogy miért küldtük el a cégtől" - válaszolta a megválás körülményeit firtató kérdésünkre.

"Várható volt, hogy ezt fogják mondani" - mondta Berta István, a tegnap elküldött újságíró, aki elmondta: korábbi munkaadói homályosan utaltak arra, hogy viselkedésével nincsenek megelégedve. Azt viszont határozottan értésére adták, hogy a cikket el kell tüntetni a portálról, ez azonban sokáig nem sikerült, így a hirkereso.hu-n keresztül egy hétig olvasni lehetett. Berta elmondta még: voltak, akik előre figyelmeztették, hogy baja lehet a cikkből, ugyanakkor biztos benne, hogy mindez nem a TV2 vezetőségének utasítására történt.

A TV2 vezetése nem kívánta kommentálni az ügyet.

A Korridorról eltűnt cikk
"Sokan voltak olyanok, akik arra gondoltak, Vikidál Gyula katasztrofális Himnuszát nem lehet alulmúlni... Tévedtek! A vasárnapi Kelet-Nyugat Kosárlabda Gála szervezői Király Lindát kérték fel arra, hogy a gálamérkőzés nyitányaként elénekelje a magyar Himnuszt.
Linda bele is kezdett, ám a második sor után csúfosan belesült, ugyanis nem tudta a szöveget. A több mint háromezres tömeg csak döbbenten állt, ám az "év felfedezettje" tetézte a bajt, hiszen "beszólt" a közönségnek. "Így nem lehet énekelni, aki magyar az énekel" mondatával csak olajat öntött a tűzre, s a gálára érkezett publikum egy emberként kezdett hatalmas füttykoncertbe.
Király Lindát édesapja segítette ki, hiszen gyorsan a megszeppent lány mellé szaladt és elénekelte helyette hazánk legfontosabb zeneművét. Szomorú, hogy ezzel a "közjátékkal" az egész gála háttérbe szorult, s az első két negyedben szinte csak erről beszélt a közönség. Szerencsére a gálamérkőzés játékosai kitettek magukért és szép lassan újra csak a kosár vette át a főszerepet. Egy biztos. Ezen az estén senki sem ment oda gratulálni a leányzóhoz, hogy: "Ez király volt Linda..."

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!