Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Két kórház között, egy mentőben halt meg egy kisfiú

2005.03.22. 18:40
Nem sokkal mandulaműtétje után bevérzett a torka egy kisfiúnak, akit Szigetváron nem tudtak ellátni, ezért Pécsre irányítottak, de a négyéves gyermek útközben meghalt.
A mentőben halt meg egy négyéves kisfiú Szigetvár és Pécs között. Az RTL Klub Híradója szerint a kisfiú torka bevérzett, ami egy műtét szövődménye.

Fül-orr-gége vagy vérrállátás

Jogszerűtlen szirénahasználat
Vizsgálatot indít a szirénahasználattal kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat, mert hétfőn jogszerűtlenül használta a villogóját az a betegszállító, amely halálos balesetet okozott, hangzott el a TV2 Tények című műsorában. Bővebben> >
A Baranya megyei Szentegáton élő kisgyerek hetekkel ezelőtt mandulaműtéten esett át a szigetvári kórházban, ahonnét másnap hazaengedték. Március 3-án éjjel azonban vérezni kezdett a torka, ezért újra beszállították Szigetvárra. Az ottani kórházban nincs fül-orr-gége osztály, ezért az ügyeletes orvos továbbküldte a kis beteget Pécs felé. A Híradó szerint viszont az ottani vérrellátó átszervezése miatt nem volt vér a kórházban.

A mentőben nem volt orvos, ezért Pécsről egyidejűleg elindítottak egy rohamkocsit, rajta egy doktorral. A terv szerint félúton találkoztak volna, és a kisfiút a másik jármű vitte volna tovább. A kisfiú azonban nem sokkal indulás után a mentőautóban elhunyt. A szülők be akarják perelni a kórházat, mert szerintük az orvosok több hibát is elkövettek aznap éjszaka.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.