Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Hétfőn ítéletet hozhatnak Simek Kitty perében

2003.06.01. 14:24
Hétfőn ítélet születhet a mostohaapja meggyilkolásával vádolt fiatal lány büntetőperében. A HavariaPress szerint már csak egyetlen szakértő meghallgatása van soron, utána dönthetnek az esetleges bűntetésről.
Hétfőn ítélet születhet a mostohaapja meggyilkolásával vádolt fiatal lány, Simek Kitty perében. A pert záró tárgyalás többszöri elnapolás után várhatóan hétfőn 9 órakor kezdődik a Somogy Megyei Bíróságon. Hírügynökségi értesülések szerint Dr. Völgyi Dezső büntető tanácsa már csak egy pszichológus szakértő meghallgatását tervezi, így a vád- és védőbeszédek elhangzása után az ítélet meghozatalára is sor kerülhet. A lány büntetőtárgyalása április 24-én a nyilvánosság kizárásával kezdődött meg. A zárt tárgyalást az ügyész kérte a fiatal vádlott érdekeire hivatkozva.

A vád szerint a 14 éves tótújfalusi kislány tavaly augusztus 30-án agyonlőtte alvó mostohaapját az őt ért bántalmazások miatt. A lány és az anya vallomásai szerint a helyi kocsmát bérlő mostohaapa éveken át bántalmazta és szexuálisan zaklatta Kittyt. Kétséget kizáróan azonban nem lehetett bizonyítani a szexuális zaklatást, azt a szakértői vélemények nem erősítették meg. Kiderült azonban, hogy az anya, sőt Kitty is rendszeres fogyasztó volt az apa italboltjában. Ennél fogva a háztartást gyakorta elhanyagolták, ezért a férfi sűrűn verte a feleségét. A lány a nyomozás során mindvégig beismerte a gyilkosság elkövetését.

A nyomozók az anya és a lány ruháin sem az áldozattól származó vérnyomokat, sem lőport nem találtak. Felfedezték viszont a 14 éves lány ujjlenyomatait azon a szekrényen, amelyben a fegyver volt. A fegyver alkatrészeit a gyilkosság felfedezése után - a gyanú szerint - a család egy barátja a Drávába dobta, ahonnan nem kerültek elő, így a barát ellen megszüntették azt a nyomozást, amit lőfegyverrel való visszaélés miatt indítottak. Az ügyészség viszont a fiatal lány mellett az édesanyja ellen is vádat emelt, másik, 4 éves gyermekének veszélyeztetése miatt. A hírügynökség úgy tudja, hogy az ügyben eljárás indult a területileg illetékes lakócsai körjegyző ellen is. Az anyát korábban emberölés bűnsegédeként is gyanúsították, ezt az eljárást azonban megszüntették.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.