Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Nem zárják be Simek Kittyt

2003.09.05. 15:22
Első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a mostohaapja meggyilkolásával vádolt fiatal lányt, az idő közben médiasztárrá lett Simek Kittyt. Egy év és nyolc hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő börtönbüntetést kapott, melyet azonban a bíróság három évre felfüggesztett. Anyjának, aki bűnpártolás miatt állt a bíróság elé, szintén nem kell börtönbe vonulnia: hét hónapi, két évre felfüggesztett büntetést kapott.
A vád szerint a tizennégy éves tótújfalusi lány tavaly augusztus 30-án agyonlőtte alvó mostohaapját, az őt ért gyakori bántalmazások miatt. A lány és az anya vallomásai szerint a helyi kocsmát bérlő, fegyvermániás mostohaapa éveken keresztül bántalmazta és szexuálisan zaklatta Kittyt. Kétséget kizáróan azonban nem lehetett bizonyítani a szexuális zaklatást, azt a szakértői vélemények nem erősítették meg.

Kiderült azonban, hogy az anya, sőt Kitty is rendszeres fogyasztó volt a meggyilkolt apa italboltjában. Ennél fogva a háztartást gyakorta elhanyagolták, emiatt pedig a férfi sűrűn verte a feleségét. A lány a nyomozás során mindvégig beismerte a gyilkosságot.

A bíróság Kitty esetében nyomatékos enyhítő körülménynek minősítette fiatal korát, beismerő vallomásait, valamint azt, hogy apja rendszeresen bántalmazta őt a bűncselekmény elkövetése előtt. Az asszony esetében ugyancsak több nyomatékos enyhítő körülményt állapítottak meg. Így például a megrendült egészségi állapotát, valamint azt, hogy kislánya érdekében esett a bűnpártolás vétkébe. Az ügyészség súlyosbításért, a védelem további enyhítésért fellebbezett, az ítélet nem jogerős.

Simek Kitty egyébként vőlegényével kéz a kézben hagyta el a tárgyalótermet, s hétfőtől egy barcsi ipari szakközépiskolában kezdi meg középiskolai tanulmányait.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.