Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Kivégzés Budán

2003.08.27. 12:34
Halálos kimenetelű lövöldözés történt szerda hajnalban Budapest III. kerületében. A Vihar utca egyik játékterméből egy 31 és 25 éves férfi lépett ki, és gépkocsija felé tartott, amikor az ismeretlen támadó több lövést adott le rájuk. A 31 éves férfi a helyszínen életét vesztette, társát életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították.
Fotó: HavariaPress
Stabilizálódott az állapota a hajnali óbudai leszámolás túlélőjének - nyilatkozta az MTI-nek Zágh István, az Árpád kórház osztályvezető főorvosa. A férfit két golyó találta el, életét több műtéttel tudták megmenteni az orvosok. Bár a férfi állapota javult, a rendőrök még nem tudták meghallgatni az esettel kapcsolatban - értesült a Havaria Press. A rablótámadás lehetőségét mindenesetre már ki lehet zárni.

Tíz lövés az autósra

A lövöldözés hajnalban történt a III. kerületben. Az ismeretlen támadó két, parkoló autójába beszállni készülő férfira támadt rá. Egyikük, egy harmincegy éves, az MTI értesülései szerint az éjszakai élet ismert figurájának számító férfi már az autóban ült a támadáskor. A bűncselekménynek kivégzés jellege volt, a támadó tíz golyót eresztett a harmincegy éves áldozatába, aki a helyszínen életét vesztette. Huszonöt éves társát két lövedék találta el.

A HavariaPress úgy tudja, az áldozatok a Vihar utca és a Raktár utca sarkánál lévő játékteremből jöttek ki. Az eset pontos körülményei még nem ismeretesek.

Fotó: HavariaPress

A kivégzés jellegű támadás okát egyelőre nem tudni, a nyomozás megindult az ügy részleteinek felderítésére.

Az MTI úgy tudja, hogy az egyik áldozat a III. kerületi éjszakai élet ismert figurája. A BRFK sajtóügyeletese az Indexnek elmondta, szerdán folytatódik a szemtanúk, illetve az ügyben feltételezések szerint érintett személyek meghallgatása.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt bővebb felvilágosítást adni az esetről.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.