Natália
-3 °C
7 °C

Klopfolóval verte agyon anyját

2005.11.21. 17:04
Klopfolóval, kávéfőzővel ütötte, majd egy vasalózsinorral fojtotta meg anyját egy 17 éves mátranováki lány. A különösen kegyetlen gyilkosságért első fokon 13 év 10 hónapra ítélték.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélte 13 év 10 hónap börtönre a Nógrád megyei bíróság azt a 17 éves mátranováki lányt, aki 21 éves barátjával együtt megölte édesanyját. A fiút 14 év fegyházbüntetésre ítélte a megyei bíróság. Az ítélet nem jogerős.

A vádlottak és védőik a minősítés megváltoztatásáért és enyhítésért fellebbeztek, az ügyész pedig három napot tart fenn arra, hogy bejelenti-e fellebbezését.

A vádirat szerint a pár különös kegyetlenséggel ölte meg múlt év nyarán az 57 éves mátranováki asszonyt, akivel a lány kapcsolata apja halála után romlott meg. Az akkor 16 éves, jól tanuló, két nyelvet beszélő lányt édesanyja már rendszeresen verte "rocker életvitele" miatt, de lánya rábeszélésére albérletbe adta barátjának a már nem lakott lakótelepi lakásukat.

A gyilkosság napján, augusztus 12-én a lakbérért ment az asszony, akit a lakásban lánya lefogott, barátja pedig húsklopfolóval ütötte fején és homlokán, majd a szabadulni igyekvő asszonyt késsel szurkálták meg és kávéfőzővel ütötték. Végül vasalózsinórt kötöttek a nyakára, amit két oldalról teljes erővel húztak, amíg meg nem győződtek arról, hogy meghalt.

A holttestet nem tudták elvinni a negyedik emeleti lakásból, ezért mésszel öntötték le, hogy később könnyebben megszabadulhassanak a holttest maradványaitól. A lány és barátja az emberölést követően elsőként az asszony bankkártyájáról vett le nagyobb összeget.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.