Salamon
7 °C
13 °C

Hat év tíz hónap Kocsis Franciska gyilkosának

2003.04.29. 10:59
Első fokon hat év tíz hónapi, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték M. Viktóriát, azt a lányt, aki egy társával megbecstelenített és meggyilkolt egy 11 éves kislányt. Kocsis Franciskát gyermekkorú barátai kirándulás címén elcsalták egy erdőbe, ahol kegyetlenül bántalmazták, majd megfojtották.
A 2000-ben meggyilkolt Kocsis Franciska ügyében kedden született ítélet a Fővárosi Bíróságon - jelenti a HavariaPress. A vád szerint a 11 éves lányt 2000. május 4-én két iskolatársa, egy fiú és egy lány ölte meg. A gyilkosság idején még csak az elkövetők egyike, M. Viktória töltötte be a tizennegyedik életévét, így csak ő büntethető.

Fotó: HavariaPress

Az akkor 14, most 17 éves lányt előre kitervelt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek a bíróság. A lányt mellékbüntetésként hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Barátnők voltak

A kislányt hetekig eltűnként kezelték, majd holttestét két héttel később megtalálták a XVIII. kerületi kiserdőben. A rendőrség akkor őrizetbe vette a gyilkossággal gyanúsított két iskolástársat.

Máté visszakerült a szüleihez
Az ügy másik vádlottja, D. Máté bevallotta, hogy nem csak részt vett Franciska megkínzásában, szexuális bántalmazásában, de végül õ fojtotta meg a kislányt egy láncos bottal. A fiút néhány hétre javítóintézetbe tették, aztán a gyámhatóság úgy döntött: nevelését szüleire bízza.

A gyerekek kirándulás címén csalták Franciskát az erdőbe, ahol kegyetlenül bántalmazták, mielőtt a fiú megfojtotta. Az erdőben megkötözték, száját egy zoknival betömték, földre lökték, ütlegelték, spárgával, majd lánccal összekötött botokkal, nuncsakuval megfojtották. A halott kislányt avarral, letépett fűvel betakarták, majd a helyszínről eltávoztak.

M. Viktória és Franciska barátnők voltak, ám gyakran összevesztek. Tavaly áprilisban Viktória elmondta a fiúnak sérelmeit, és elhatározták, hogy "megleckéztetik" a kislányt. M. Viktóriát előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, természet elleni erőszakos fajtalankodással és kifosztással vádolták.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.