Árpád
-2 °C
9 °C

Túlélőkészlet: kocsmadetektor és hazaútjelző

2002.03.12. 08:19
Legyen ön a világ bármely pontján, a brit szerkezet segít önnek, ha egy kis alkoholra szomjazik. A műholdas kocsmadetektor egy gombnyomásra kijelzi a négy legközelebbi ivó címét és legfontosabb paramétereit.
Műholdas karkocsmajelzőt és hazaútlelőt fejlesztettek ki Nagy-Britanniában. A nagyon fejlett technológiával működő kocsmabetájoló szerkezetet a kocsmára szomjúhozó a csuklójára szíjazva hordhatja, akár egy karórát.

A készülék meghatározza a kocsmázni vágyó helyzetét, ezt továbbítja a megfelelő műholdnak, amelyről azután pillanatokon belül visszaérkezik a karkocsmajelzőre a kínálat, méghozzá választékosan: nem csak a legközelebbi, hanem rögvest a négy legközelebbi kocsma címe.

Hazakalauzol, ha kell

A készülék egyúttal hazaútlelő is: segít a kapatosaknak meglelni, merre van otthonuk. A karkocsmajelző a Bristol Egyetem két feltalálójának, Cliff Randellnek és Henk Mullernek köszönhető.

- A készülék képes felismerni gazdájának hangját, és a próbákon tökéletesen működött. Azt azonban még nem tudjuk, hogy hány pint sör felismerőképességének hanghatára, avagy részegségi hallásküszöbe - idézte a Sun című brit lap Randellt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!