Judit
-2 °C
8 °C

Köd és jegesedés lassítja a közlekedést

2003.01.21. 11:05
Kapcsolódó cikkek (1)
Országszerte köd, ónos szitálás, deresedés és jegesedés miatt lassult le kedd reggel a forgalom az utakon - tájékoztatta az MTI-t az Útinform ügyeletese.
Sűrű köd lepte el Békés és Csongrád megyét, az M3-as autópályát Kál, az M5-öst pedig Kiskunfélegyháza térségében, továbbá Hajdúszoboszló, Berettyóújfalu, Eger, Heves, Eplény, Csetnek és Városlőd környékét, ahol a látótávolság 100 méter alá csökkent.

Hasonló látási viszonyok között haladt a forgalom az M1-es autópályán Bicske és Komárom, az M7-es autópályán Martonvásár és Balatonvilágos között, valamint az M3-as autópályán Gödöllő térségében.

Balesetek

Az M3-as autópályán kedd reggel három helyen, a 42-es és a 43-as kilométerszelvényben 2-2 személygépkocsi, a 45-ös kilométerszelvényben pedig öt jármű csúszott egymásba az ónos szitálás miatt csúszós úton. Személyi sérülés nem történt, ám átmenetileg a Budapest felé vezető belső sávot a rendőrség lezárta, s nagy torlódás alakult ki.

Két személygépkocsi és egy autóbusz ütközött össze kedd reggel a főváros X. kerületében az Albertirsai úton - jelenti a HavariaPress. Az ütközés következtében ketten könnyebben megsérültek.

A Dunántúlon, elsősorban Vas és Zala megyében, a köd miatt lassult le a közlekedés, a Veszprémből Balaton felé vezető utakon pedig ónos eső esett, ami ráfagyott a burkolatra.

A meteorológiai jelzések szerint a borult idő napközben is folytatódik, számítani lehet további ködszitálásra, hódarára, ónos szitálásra és hószállingózásra egyaránt.

Munkagépek járják a várost

Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. szóvivője az MTI-nek elmondta: kedden hajnalban Budapesten 35 munkagép tisztította, szórta a hódara és az ónos szitálás miatt síkossá vált utakat. - A BKV járatai időben elindultak - tette hozzá. A szóvivő azt is elmondta, hogy a kedd reggel Budapesten elkezdődött havazás miatt az FKF Rt. 45 gépe folyamatosan tisztítja a hidakat, a felüljárókat, a hegyi és főutakat, valamint a tömegközlekedési útvonalakat.

A MÁV tájékoztatása szerint a belföldi és a nemzetközi vasúti forgalom zavartalan.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!