Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Egy kiló kokaint hozott a gyomrában Ferihegyre

2006.08.21. 15:53
Filmekből ismert kokainfogásról számolt be a Vám- és Pénzügyőrség: Ferihegyen egy belga állampolgár a gyomrában próbált Magyarországra hozni 15 millió forint értékű kokaint.

Szombaton délután a Ferihegyi Repülőtéren jelentkezett belépésre egy Madridból érkező zairei születésű belga állampolgár, aki a vámkezeléskor vámköteles árut nem jelentett be. A vámvizsgálatot végző pénzügyőröknek feltűnt, hogy az utasnak kizárólag kézipoggyásza van, majd a feltett kérdésekre ellentmondásos válaszokat adott - írja közleményében a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsonoksága (VPOP).

Sipos Jenő ezredes, a VPOP szóvivője arról is tájékoztatta az Indexet, hogy a pénzügyőrök az előzetes gyanú alapján az alaposabb vizsgálat mellett döntöttek. A röntgenvizsgálat az utas gyomrában körülbelül nyolcvan idegen testet mutatott ki.

A kórházban az utas gyomrából 82 darab, összesen 1013 gramm kokaint tartalmazó kapszula került elő. A vámhatóság a 15 millió forint értékű kábítószert lefoglalta, a belga állampolgár ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.