Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Két tonna kokaint csempészett egy szaúdi herceg?

2002.07.18. 16:15
Két tonna kokain csempészésével vádolnak egy szaúdi herceget az amerikai hatóságok. A herceg diplomáciai mentességét kihasználva magánrepülőgépén fuvarozta a drogot.
Közel két tonna kokaint szállított Venezuelából Párizsba magánrepülőgépén diplomáciai mentességét kihasználva egy szaúdi herceg három évvel ezelőtt, állítják az amerikai hatóságok. Nayef bin Sultan bin Fawwaz Al-Shaalant három másik férfival együtt két rendbeli kábítószer-csempészettel vádolják. Illetékesek beismerték, hogy nem ismerik a herceg tartózkodási helyét, és azt sem tudják, hogy diplomáciai mentessége miatt indulhat-e ellene eljárás.

Szekrénybe bújt

A nyomozás során az amerikai hatóságok letartóztatták Doris Mangeri Salazart is, akinek a lakásán lefoglaltak egy Goya festményt, három Botero képet és egy japán szobrot, amelyek szerintük legalább egymillió dollárt érnek.

Kokain tonnaszámra

A rendőrök feltételezése szerint Mangeri mutatta be a herceget a csempészeknek, aki beleegyezett, hogy elszállítja a kokaint Venezuelából Párizsba. A kokain egy részét sikerült értékesíteni, de mintegy 900 kilót a francia és a spanyol hatóságok foglaltak le, jelentette az AP.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.