Hajnalka
0 °C
14 °C

Amerikai rács mögé kerül Kolumbia legnagyobb drogbárója

2004.11.04. 10:33
A korábban a világ leggazdagabb és leghatalmasabb bűnszövetkezetét testvérével irányító Gilberto Rodriguez Orejuelának előre láthatólag amerikai börtönben kell töltenie hátralévő életét. A Cali-kartell ugyanis irányítása alatt több száz tonna kokaint szállított az államokba.
Kolumbia legfelsőbb bírósága engedélyezte a Cali drogkartell korábbi vezetőjének, Gilberto Rodriguez Orejuelának a kiadatását. A férfi még egyszer megfellebbezheti az ítéletet, de jogi szakértők szerint nem fogja tudni elkerülni az amerikai börtönt.

A sakk játékos

Gilberto Rodriguez Orejuela vezetése alatt a Cali-kartell a világ leggazdagabb és leghatalmasabb bűnszövetkezete volt. A férfi alvilági beceneve "a sakkozó", mivel híres arról, hogy milyen átgondoltan, eszesen tudja kijátszani ellenfeleit - a jelek szerint most ez nem jött össze neki.

Az amerikaiak az elmúlt tizenöt évben dolgoztak azon, hogy elkapják a kartellt vezető Rodriguez Orejuela testvéreket - Gilbertot és öccsét, Miguelt. Irányításuk alatt bűnszövetkezetük állítólag több száz tonna kokaint szállított az Egyesült Államokba.

Irányítás a rács mögül

Amikor 1995-ben letartóztatták őket, mivel Kolumbiában ideiglenesen fel volt függesztve a kiadatás intézménye, egyiküket sem vihették külföldre.

Az amerikai Kábítószer-rendészeti Hivatal (DEA) azonban továbbra is fáradhatatlanul dolgozott a testvérpár "ügyén", folyamatosan szorgalmazták kiadatásukat, és figyelmeztettek arra, hogy Rodriguez Orejueláék 1997 után a börtönből tovább irányították kartelljüket - pechükre 1997-től ismét alkalmazzák a kiadatást Kolumbiában.

A hatvanas éveiben járó Gilberto Rodriguez Orejuela valaha a világ leggazdagabb embere volt, most viszont úgy néz ki, hogy hátralévő éveit egy amerikai börtönben fogja tölteni.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.