Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Méregkeverés okozta a házrobbanást

2006.05.19. 15:06
Egy komáromi ház garázsában kevert féregirtásra használt mérget egy férfi a 13 éves fiával és édesapjával, amikor a szer berobbant. A fiú meghalt, nagyapja életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Féregirtásra használt mérget kevertek a csütörtökön felrobbant komáromi házban; a balesetben életét vesztette egy 13 éves fiú, aki elkísérte a műveletet végző édesapját, mondta az MTI-nek pénteken a komáromi tűzoltóság megbízott parancsnoka.

A vegyítés közben berobbant

"A ház garázsában a tulajdonos és segítője be akarták tanulni egy meggyújtva mérgező gázt fejlesztő féregirtó szer keverését, melyet korábban ők csomagoltak. A robbanás az alapanyagok vegyítése közben történt" - tette hozzá Simon István alezredes.

A parancsnok elmondta, a féregirtó gyártója helyezte ki az alapanyagokat a házba, többek között 1-1 raklapnyi feltételezhetően kénport, szénport, mérget és más veszélyes anyagokat. Erről sem a tűzoltóságnak, sem a szomszédoknak nem volt tudomása.

A garázsban a művelet közben a tulajdonosnak segített egy férfi, akit elkísért 13 éves fia, jelen volt még a tulajdonos édesapja. A robbanás kiszakította a garázs ajtaját és felgyújtotta a házat. A tűzoltók öt percen belül a helyszínre értek, a ház tulajdonosát azonban nem találták.

Tűzoltók is belélegezték a mérget

A fiú a bejárat mellett feküdt, élettelenül. Édesapja sértetlen maradt, a tulajdonos apját életveszélyes égési sérülései miatt helikopterrel szállították kórházba, tette hozzá a parancsnok.

Az oltást nehezítette, hogy a veszélyes anyagokon nem volt azonosító, valamint a robbanás miatt a ház előtti gázcsonk eltört és a kiáramló gáz meggyulladt.

A tüzet 25 percen belül eloltották, közben két tűzoltó a méreganyagokból kiszabaduló gázból belélegzett. Őket a helyszínen ellátták és folytatták a munkát. A rendőrség ismeretlen tettes ellen feljelentést tett gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával, és megkezdték az ügy kivizsgálását.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!