Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Árverésen a világ leghosszabb körmei

2000.12.19. 14:44
Árverésen kínálja eladásra a világ leghosszabb körmeit az indiai Shridhar Chillal, miután közel egy fél évszázadig növesztette őket. A fényképészként dolgozó férfi húsz éve a Guiness Rekordok Könyvében is szerepel. Shridhar legkevesebb 200 ezer dollárt szeretne kapni becses szaruképződményéért.

Chillal körmeinek összhossza 6,21 méter
Megunta a hosszú körömmel járó kellemetlenséget és egy Hongkongban megrendezendő árverésen kínálja őket eladásra az indiai Shridhar Chillal. A férfi 14 éves korában (1952-ben) hallott egy kínai papról, aki 55 centiméteresre növesztette meg körmeit. Ekkor úgy döntött, hogy túlszárnyalja a rekordot. Elhatározásában senki sem tudta megingatni, munkát is talált magának: 1957 és 1973 között szabadúszó fényképészként kereste kenyerét, 1973-tól pedig az állami sajtóban alkalmazták ugyancsak fényképészként, 1995-ben nyugdíjba vonult.

A körmök összhossza 6,21 méter

Körmeit csak a bal kezén növeszti, a jobb kezén normális méretű szaruképződmények vannak. Az 1998-ban mért adatok szerint az öt ujján lévő körmeinek teljes hossza 6,15 méter. A nagyujján 1,42 méter, a mutatóujján 1,09 méter, a középső ujján 1,17 méter, a gyűrűsujján 1,26 méter és kisujján 1,21 méter hosszú körmei vannak. A körmök nem nőttek egyenesen, hanem felcsavarodtak és rettenetesen nehezek. A férfi folyamatosan óvja büszkeségét: ha szemből fúj a szél, akkor hátat fordít, nehogy egy erősebb széllökés letépje őket.

Bal keze elsorvadt

Shridhar Chillal alaposan megszenvedett a hosszú körmök miatt: kezdetben állandó fájdalmat érzett a körmök súlya miatt csuklóban, könyökben és vállban, azután minden ideg elsorvadt a bal kezében, mert azt nem tudta használni. Bár nem tudni, hogy a hosszú körmök miatt-e, de a férfi teljesen megsüketült a jobb fülére is.

,,Nem tudok normálisan aludni, nem tudok forgolódni, nem tudom felhúzni a takarót, felrázni a párnát, még az unokámat sem tudom megölelni" - panaszkodott a Reuters hírügynökségnek a férfi. ,,Már idős vagyok, ezeket a kellemetlenségeket nem tudom tovább elviselni" - mondta a férfi. Chillal Hongkongban jelentette be, hogy le szeretné vágni, és el szeretné adni körmeit. A férfi szívesen látná azokat egy múzeumban, és legkevesebb 200 ezer dollárt szeretne kapni az öt körömért.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!