Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Kulcsár június végéig előzetesben marad

2004.04.29. 17:20
Kulcsár Attilát március 30-án, csaknem kilenc hónapig tartó fogva tartás után szállították Bécsből Budapestre. A bíróság akkor harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte, ami csütörtökön lejárt. Az álbróker június 30-ig előzetes letartóztatásban marad.
Meghosszabbította Kulcsár Attila előzetes letartóztatását a bíróság csütörtökön, közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője. "A Budai Központi Kerületi Bíróság kettő hónappal, június 30-ig hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását, a határozat nem jogerős" - mondta Dobos Gabriella.

A K&H brókercégénél történtek miatt milliárdos sikkasztással és más bűncselekményekkel gyanúsított Kulcsár Attilát március 30-án, csaknem kilenc hónapig tartó fogva tartás után szállították Bécsből Budapestre. Akkor néhány órán belül harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte őt a Budai Központi Kerületi Bíróság.

A döntés indoka az volt, hogy a gyanúsított a hatóságok elől megszökött, megkísérelte az eljárás megnehezítését, továbbá a jelen ügy tárgyát képező bűncselekmények egy részét az ellene folyamatban lévő büntetőeljárások, illetve felfüggesztett büntetés hatálya alatt követte el.

A gyanúsított és védője a letartóztatás tényét tudomásul vette, de a döntés indoklása miatt fellebbezést jelentett be. Kulcsár Attila ügyvédje csütörtökön csak annyit mondott a hírügynökségnek, hivatalosan még nem értesült az előzetes letartóztatás meghosszabbításáról. A jogorvoslat kérdésében az érintettel történt konzultáció után születik döntés.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!