Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Betiltotta a X. kerület a nemzetközi kutyakiállítást

2004.01.27. 13:39
Az utolsó pillanatban megtiltotta a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete által a hétvégére szervezett nemzetközi kutyakiállítást kispest jegyzője. A MEOE vezetője a Magyarországra hívott külföldi kutyatulajdonosok miatt nemzetközi botrányt ígér.
Kétségessé vált, hogy a MEOE, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete megrendezheti-e a hét végén a nemzetközi kutyakiállítását. A Hungexpo területére szervezett eseményt a kispesti önkormányzat ugyanis betiltotta. Nagy István, a MEOE elnöke hivatalnál fellebbezett a döntés ellen, mivel a határozatot jogszerűtlennek tartják.

Hogy mi áll a betiltás háttérében, arról a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri főtanácsadója, Akácz Béla elmondta: egy hat évvel ezelőtt életbe lépett rendelet szerint a kiálítások megrendezéséhez vagy az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézettől, vagy a MESZSZ-től, a Magyar Ebtenyésztők Szervezeteinek Szövetségétől kell beszerezni az engedélyeket. A MEOE viszont nem szerezte be a szükséges papírokat, ezért Akácz jogszerűnek tartja az önkormányzat határozatát.

Bonyolítja a helyzetet, hogy a nemzetközi ebtulajdonosi szövetség, az FCI viszont nem a MESZSZ-t, hanem még mindig a MEOE-t tekinti a magyar ebtenyésztők hivatalos testületének. Nagy István szerint a Magyarországra hívott külföldi kutyatulajdonosok miatt óriási botrányra lehet számítani.

Az Index próbálta megszólaltatni a MEOE és a MESZSZ vezetőit, a kispesti önkormányzat tiltó határozatát kiadó Szarvasi Ákost, ezidáig mindhiába.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.