Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Állatkínzással gyanúsítják a soproni kutyatenyésztőt

2006.03.03. 16:25
Bíróság elé kerülhet az a soproni kutyatenyésztő, akit február 20-án jelentettek fel állatkínzás miatt. Örsi András Sopron külterületén lévő birtokán több mint száz kutyát tart borzalmas körülmények között, a mudifajtákkal kísérletező férfi lakásán a rendőrökhatvanegy lefagyasztott kutyatetemet találtak.

A soproni rendőrkapitányság pénteken gyanúsítottként hallgatta ki állatkínzás vétsége miatt Örsi Andrást, mondta el az Indexnek Kocsis Tünde alezredes a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A férfi vallomásában nem ismerte el, hogy kínozta volna az ebeket.

A rendőrség elrendelte a körülbelül 180 kutya lefoglalását, az állatokat a megyei állategészségügyi állomás munkatársai látják el.

Várják az állatbarátok segítségét


Képek: dogheart.hu

A hatóságok lassú intézkedését kifogásoló állatvédő szervezetek szerdán tüntettek a soproni Fő téren. A tüntetők a telep azonnali bezárását követelték.

A Kutya magazin továbbra is várja az állatbarátok segítségét a "kutyák hivatalos átvételével, elhelyezésével" kapcsolatban, illetve szállítási kapacitásra, karanténhelyre, állatorvosi segítségre, ideiglenes és végleges befogadás terén várják a felajánlásokat. Emellett külföldi és magyar állatmenhelyek, állatvédő szervezetek jelentkezését is szívesen fogadják, valamint bankszámlán gyűjtik az különféle költségekre a pénzadományokat.

Nem egyszerű

Ám addig szó sem lehet az állatok befogadásáról, amíg jogerős ítélet nem születik az ügyben, a kutyák ugyanis rendőrségi bűnjelnek számítanak.

Szabó Tamás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás vezetője azt mondta, vigyáznak az állatokra, míg a bíróság jogerős ítéletet nem hoz az ügyben.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!