János, Pál
17 °C
31 °C

Öngyilkossággal végződött a lakópark-botrány

2002.04.17. 08:27
Egy építési vállalkozó öngyilkossága kapcsán indított nyomozásban felmerült dr. Borókai László ügyvéd, a jelenlegi kormányszóvivő testvérének neve is. A Blikk szerint elképzelhető, hogy az ügyvéd tagja egy lakásmaffiának.
A kormány szóvivőjének, Borókai Gábornak a testvérét dr. Borókai László ügyvédet lakásmaffia tagjaként emlegetik. A Blikk birtokában lévő dokumentumok szerint az ügyvéd több tucat olyan lakás eladásánál segédkezett, amelyekért egy időben több vevőtől is pénzt kértek.

Megbízója, az eladósodott Gergely István építési vállalkozó öngyilkos lett, búcsúlevelében arra hivatkozott: "... nem így akartam a dolgaimat intézni, de nem bírtam a felülről rám nehezedő nyomást ..." Gergely öngyilkosságát és a több száz millió forintos csalásban közreműködő Borókai ügyét a rendőrség vizsgálja.

Hatszáz milliós hiány

Fejbe lőtte magát Gergely István (50), a Wohn Kft. ügyvezető igazgatója XVI. kerületi, Pósa Lajos utcai lakásán. Az építési vállalkozó a III., a VIII., a XX. és a XXI. kerületben hitelből épített eladó lakásokat. Óbudán tavaly december végén kellett volna átadnia a Seregély utca és Seregély köz határán az egykori autóparkoló helyén épülő lakóparkot, de a befejezéshez több mint 600 millió forint hiányzik.

A lakók feljelentést tettek, és egy biztonsági céget bíztak meg a lakópark őrzésével. A Blikk szerint a tulajdonosok ölre mehetnek az itt épülő 36 lakásért, amit Gergely István ötven vevőnek eladott. Pesterzsébeten hasonló okok miatt már összeverekedtek a leendő lakók.

- Óbudán legalább tizenöt esetben adták el ugyanazt a lakást több vevőnek. Célunk, hogy a lakók birtokban tarthassák az ingatlant, ne essenek egymásnak úgy, mint pesterzsébeti sorstársaik - nyilatkozta dr. Dóczi Tamás ügyvéd, aki társával, dr. Horváth Ivánnal a becsapott tulajdonosok nevében múlt hét szombaton tett feljelentést.

Nem készült öngyilkosságra

A Blikk megtudta: a vállalkozó búcsúlevelében az állt, hogy nem így akarta intézni a dolgait, de olyan nagy volt "felülről" a nyomás, hogy nem tehetett mást. Hogy mit jelent ez, még nem tudni, de annyi bizonyos: Gergely ügyvédje, Borókai László testvérbátyja Borókai Gábornak, a kormány szóvivőjének.

A Blikk tényként közli, hogy az építési vállalkozó nem készült öngyilkosságra, hiszen tette előtt hajbeültetésen volt. Gergely szerelmes volt, barátnője kedvéért el is költözött a családjától.