Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Perbe fogták Miss Európát

2003.10.07. 11:55
Első fokon 52 millió forint megfizetésére ítélte Laky Zsuzsanna édesapját a Zala Megyei Bíróság, írja a Mai Nap. A fedezet nélküli váltók miatt folyó eljárásban a nemrég Miss Európának megválasztott lány az egyik alperes.
Perbe fogták Laky Zsuzsannát, a szeptember 14-én Miss Európává választott nagykanizsai lányt. A Mai Nap keddi számában arról számol be, hogy a lány szülei váltókat írtak alá, de később a tulajdonukban lévő ingatlanok, földek és erdők eladásával, mások nevére iratásával eltüntették a fedezetet. Az ügyben már az első fokú ítélet is megszületett, az alpereseket 52 millió forint megfizetésére kötelezték. A hitelezők - Szóbel István és Tálosi János - állítása szerint Laky Balázs és felesége a saját lányukat sem hagyták ki az ügyletekből, vele is aláírattak több szerződést. Laky Zsuzsa egyébként az ügy nyolcadrendű alperese, derült ki a Napkelte kedd reggeli adásából.

Laky Balázs és Zsuzsa
A perben közösen fellépő hitelezők jogi képviselői nincsenek közös állásponton Laky Zsuzsanna ártatlanságáról. Tálosi jogi képviselője, dr. Kolonics Bálint szerint a lány felelőssége teljes tudatában írta alá a papírokat, tudva azok tartalmáról és következményeiről. "Ezért perbe is állítottuk" - idézi a Mai Nap az ügyvédet. Az Index megkeresésére Bárándy György, Szóbel István ügyvédje azt nyilatkozta, nem tudja elképzelni, hogy egy szépségkirálynő, aki ideje nagy részében a tükör előtt ül, értene az ilyen ügyletekhez: "Valószínűleg csupán aláirattak vele egy papírt a szülei, melynek tartalmáról mit sem tudott".

Fásy Ádám, a Miss World Hungary licenctulajdonosa az Index érdeklődésére elmondta, szeptember 18-án értesült először a Laky Zsuzsanna elleni eljárásról, de ha előbb tudtára jut a dolog, akkor is őt nevezte volna a Miss Europe címért folyó küzdelembe. "Zsuzsát nagyon becsületes, aranyos és tisztességes lánynak ismertem meg, hogy a szülei mit csináltak, én abba nem kívánok belemenni" - tette hozzá. A kérdésre, hogy elvehetik-e Zsuzsától királynői címét, Fásy határozott nemmel válaszolt. Szerettük volna Laky Balázst, Zsuzsa édesapját is megkérdezni az ügyről, azonban eddig nem sikerült elérnünk.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.