Miklós
-7 °C
4 °C

Ismét füstölt egy Ikarus

2004.09.18. 14:14
Kis híján újabb BKV-busz gyulladt ki a fővárosban. A minőségellenőrzési vizsgálatok szerint típushibás Ikarus 435-ös vezetőjét egy autós figyelmeztette a füstre, a sofőr még időben eloltotta a már izzó, de még nem égő motort.
Le kellett szállítania az utasokat egy BKV-busz vezetőjének szombaton Budapesten, ugyanis a motortérben olaj került a porlasztóra és izzani kezdett. A z izzó olajat még a tűz keletkezése előtt eloltották, jelentette a BKV Rt. fődiszpécsere.

Szombat délelőtt a piros 73-as busz sofőrjét a Csömöri és a Fűrész utcánál figyelmeztette egy autós, hogy füstöl a kocsi hátulja. Az Ikarus 435-ös típusú busz sofőrje leszállt, az utasokat is leszállította, majd egy poroltóval eloltotta az izzó olajcseppet a motortérben.

Ebben az évben már hét BKV-busz motorterében keletkezett tűz, legutóbb szeptember 12-én hajnalban. Demszky Gábor főpolgármester pénteken rendelte el az újabb busztüzek megakadályozása érdekében a járművek napi diagnosztikai szemléjét, amely 100 millió forint körüli kiadást jelent a közlekedési vállalatnak.

Aba Botond BKV-vezérigazgató pénteken beszámolt arról, hogy a 412-es típusú, legújabb buszok tüzeit vizsgáló Tüv Hannover Kft. megállapításai szerint egyértelműen konstrukciós és anyaghiba okozza a tüzeket. Ugyancsak gyártói hiba idézte elő az Ikarus 435-ös járművek kigyulladását.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.