Hajnalka
-1 °C
15 °C

Végzetes golyóálló teszt Afrikában

2003.12.20. 13:47
Emberöléssel vádjával letartóztattak egy nigériai férfit, aki hűen követte az általa felkeresett törzsi gyógyító instrukcióit, és lelőtte a hatástalannak bizonyuló védővarázslatot készítő "mágust".
Golyóálló varázskötést készített megrendelőjének egy tradicionális afrikai gyógyító, azonban belehalt saját mágiájának tesztelésébe. A BBC tudósítása szerint a nigériai Ashi Terfát egy kliense lőtte agyon, miután a javasember saját maga vállalkozott tesztalanynak. A herbalista a hírek szerint a saját nyaka köré kötötte a védőbájt és megkérte ügyfelét, hogy adjon le rá lövéseket tesztelendő a varázslat hatékonyságát.

Umaa Akort emberöléssel vádjával letartóztatták, miután a férfi eleget téve az unszolásnak fejbelőtte a füvesembert - mondta el Bode Fakeye, a rendőrség szóvivője. Az AFP hírügynökség jelentése szerint a szerencsétlenül járt varázsló koponyája teljesen összeroncsolódott a közelről leadott lövéstől.

Akor puskagolyók ellen védő varázskötést kérve kereste fel a később áldozatává váló gyógyítót. Ez egyáltalán nem szokatlan a fekete kontinensen, Afrikában mindmáig igen erősen jelen vannak a boszorkánysággal és varázslásokkal kapcsolatos hiedelmek - jegyezte meg a BBC az eset kapcsán. A hagyományos gyógyítók széles körben kínálnak a helyi lakosoknak különféle mágikus gyógymódokat és szerencsétlenségektől védő varázsos erőket, az utóbbi időben ezzel arányosan megszaporodtak a hatástalan bűbáj miatt megtorlásban részesülő varázslókról szóló hírek.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.