Vilma
-8 °C
3 °C

Újvidéken utcát kap John Lennon

2001.09.06. 19:07
Kapcsolódó cikkek (1)
Újvidéken már el is készült az az utcatábla, amelyet az 1980-ban meggyilkolt egykori Beatles-tagnak emelnek. Bár a tábláról a szerb fonetikus írás miatt lemaradt egy "n" betű, valószínűleg ez nem fogja zavarni Yoko Onót, ha ellátogathat a városba.
John Lennon
Vladimir Vrgovics, az újvidéki önkormányzat illetékese közölte, hogy már el is készült az utcanévtábla, amelyen az 1980-ban meggyilkolt hírneves zenész neve van, de - mint elmondta a Gradjanski List című újvidéki lapnak - hiba csúszott a dologba, ugyanis Lennon nevét egy "n"-el írták. A hiba vélhetően abból adódott, hogy a szerb nyelv latin írásmódja is minden szót fonetizál, így hát a John Lennon szerbül így néz ki: Dzzon Lenon. A képviselőtestület szemlátomást ennek ellenére az eredeti, angol írásmódot választotta.

Vrgovic szerint az utcaavató ünnepségre meghívják Lennon özvegyét, Yoko Onót, illetve a fiát, Juliant. Azt egyelőre nem tudni, hogy eljönnek-e az ünnepségre. Már 1998-ban megszületett a döntés arról, hogy a Blagoja Parovics utcát John Lennon emlékére átkeresztelik, de mivel azóta nem gyártottak Szerbiában latin írásos névtáblákat, nem volt lehetőség arra, hogy megvalósítsák az elképzelést.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.