Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Leszakadt egy lift az ukrán közlekedési minisztériumban

2006.05.29. 13:08
Húszan voltak abban a minisztériumi liftben, ami Kijevben, a 23- emeletről zuhant le hétfőn. Az automata fékezőrendszer a 11. emeletnél bekapcsolt, de így is nyolcan súlyosan megsérültek.

Leszakadt egy lift az ukrajnai közlekedési minisztériumban hétfőn, a 23. emeletről lezuhant felvonó húsz utasa közül tízen megsérültek.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik tisztviselője elmondta, hogy az automata fékezőrendszer működésbe lépett, amikor a lift a 11. emeletnél járt, így lelassította a zuhanást. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet.

A liftben tartózkodó húsz ember közül nyolcan súlyos sérüléseket szenvedtek, a csonttörésekkel és koponyasérülésekkel kórházba szállított sérültek állapota stabil. További két sérült felületes karcolásokat szenvedett, őket a helyszínen látták el az orvosok.

A közlekedési minisztérium Kijev legmagasabb épületeinek egyikében, egy 27 emeletes toronyházban található. A minisztérium különbizottságot állított fel a baleset körülményeinek és okainak kivizsgálására.

A volt szovjet köztársaságokban számos elavult technológiájú lift működik, amelyeket anyagiak híján csak rendszertelenül ellenőriznek és javítanak.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.