Árpád
-2 °C
9 °C

A BBC szerint nincs Loch Ness-i szörny

2003.07.28. 06:10
A világ legtekintélyesebbjei közé tartozó brit BBC televízió egy kutatócsoportja azt állítja, bebizonyította, hogy a Loch Ness-i szörny nem létezik.
A televízióban vasárnap vetítették azt a filmet, amely bemutatta, amint a kutatócsoport több mint 600 különböző világító- és más berendezéssel, műholdas technikával végigkutatja a világhírű skóciai tavat a sárkányszerűnek elképzelt szörny megtalálása érdekében. A csoport azonban nem bukkant a szörny nyomaira.

A korábbi beszámolókból a szakértők arra következtettek, hogy a szörny, ha valóban létezik, egy tengeri őshüllőféleség lehet, amelynek faja elvileg kihalt a dinoszauruszokkal. A csoport arról is meggyőződött, hogy ilyesfajta állat elvileg élhetett a Loch Ness-i hideg vízben annak ellenére, hogy ezek a hüllők szívesebben úszkáltak délebbi tengerek vizében.

A kutatók ezúttal a ma élő vízi hüllők szokásai alapján igyekeztek következtetni arra, milyen jelekből és módszerrel ismerhetik fel a feltételezett őshüllőt. Ennek érdekében előtanulmányokat végeztek ausztráliai vizeken, krokodilok és teknősök csoportjait tanulmányozva. E tapasztalatok birtokában Loch Nessben egyebek között a szörny tüdőműködését próbálták észlelni korszerű berendezésekkel, de sikertelenül, egyetlen nagy élő állat jelenlétét sem tudták kimutatni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!