Dömötör
12 °C
14 °C

Egymilliárd-százmillió forint öt találó számért

2001.11.22. 15:43
Minden idők legnagyobb összegére, egymilliárd-százmillió forintra duzzadt az ötös lottó főnyereménye. A nyeremény tizenkilencedik hete halmozódik. A játékosok kedve is nőtt: az utolsó héten hét és fél millióan lottóztak.

Minden idők legnagyobb nyereményét, egymilliárd-százmillió forintot lehet nyerni az ötös lottón. A lottó történetében egy alkalommal fordult elő, hogy a nyeremény meghaladta az egymilliárdos szintet: 1999 szeptemberében 1 milliárd 54 millió forint volt a díj. Ezt az összeget egyébként egy ember nyerte meg: szerencsés számai a 22, 25, 48, 70, 73 voltak.

Átlagfizetés és lottó
Míg 1960-ban az átlagos havi keresetből 427 darab lottószelvényt lehetett vásárolni, addig 2000-ben már 875 darabra lehetett pazarolni.
Somorai László, a Szerencsejáték Rt. szóvivője szerint a múlt héten - mikor egymilliárd forint volt a főnyeremény - hét és fél millió lottószelvényt töltöttek ki, az előző héthez képest kétmillióval növekedett a megjátszott alapjátékok száma. Hasonló növekedés mellett a héten még a tízmilliót is elérheti a megjátszott variációk száma.

Az ötös lottó egy igen hálátlan játék egyébként: a nyerési esély aránya 1:43 949 268. Az ötös lottó azonban igen nagy népszerűségnek örvend, a hozzáértők szerint azért, mert egyszerűek a szabályai: kilencven számból ötöt kell megjátszani, és már a kettes találat is nyerő. A Szerencsejáték Rt. a nyereményekre fordítandó összeget a következőképpen osztja meg: ötös 30 százalék, négyes 17 százalék, hármas 18 százalék, kettes 35 százalék.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.