Vilma
-7 °C
4 °C

Ámokfutó lovak Kiskunfélegyházán

2003.09.04. 07:48
Csak a rendőri biztosításnak köszönhető, hogy nem történt baleset szerdán este, amikor két elszabadult ló száguldott kilométereken át az E75-ös főúton, miután kitörtek az istállójukból Kiskunfélegyházán - tudta meg az OBJEKTÍV Hírügynökség a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság ügyeletétől.
A két ló egy vásártér melletti tanya istállójából tört ki szerdán este Kiskunfélegyházán, miután valamitől megriadtak. A nagytestű állatok végigrobogtak a városon, majd rákanyarodtak az E75-ös főútra és azon Kecskemét felé vették az irányt.

Rendőri kíséret

Az értesített rendőrök azonnal egy járőrkocsit indítottak a nyomukba, amely megkülönböztető fényjelzéssel kísérte a két lovat. Az állatok a füves útpadkán robogtak közepes ütemben, ám mindannyiszor, ha megpróbálták megállítani, vagy letéríteni őket a főútról, az úttest irányába akartak törni, s ez rendkívül balesetveszélyes volt. Ezért a gazdájuk megérkezéséig az volt a legbiztonságosabb, ha felügyelet mellett csupán követik őket a rendőrök.

A tulajdonos több, mint 10 kilométeres vágta után a Kunszállási bekötőút után néhány száz méterrel érte utol a lovait, és szerencsére a szavára azonnal engedelmeskedtek az állatok. Befogták és biztonságosan hazaszállították a lovakat, így szerencsére ezúttal sem anyagi kárt sem személyi sérülést nem okoztak.

Balestek

Az elszabadult lovak biztonsági intézkedések nélkül rendkívüli veszélyt jelenthettek volna a közlekedőkre, gondoljunk csak a néhány nappal ezelőtti balesetre, amikor az 53-as úton egy száguldó jármű elé vágtatott egy villanypásztorból kitört ló és az ütközésben a vétlen sofőr életét vesztette, vagy a tavaly nyáron egy fülöpjakabi tanyáról elszabadult, a vihartól megvadult lovakra, amelyek több balesetet is okoztak Jakabszállás és Kecskemét környékén, mire be bírták őket fogni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.