Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Ketten meghaltak egy kocsmai lövöldözésben

2005.07.12. 16:42
Kedden kilenckor lövöldözés történt Alsózsolcán az egyik helyi italbolt előtt. Az ügy hátterében feltehetőleg családi dráma áll, a helyi mezőőr előbb a feleségét, majd magát ölte meg az engedéllyel tartott fegyverrel.

Agyonlőtte feleségét, rálőtt egy másik emberre, majd önmaga ellen fordította fegyverét egy férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsózsolcán, egy Kossuth utcai italbolt előtt. A kedden kilenckor történt lövöldözésben az asszony és a fegyveres férfi a helyszínen meghalt, a sebesültet a mentősök kórházba szállították.

A két halállal végződő családi tragédia a posta közelében lévő Patkó presszónál történt, ahol a nő pultosként dolgozott, tudtuk meg egy utcabélitől. A munkanélküli férfi korábban mezőőrként állt alkalmazásban a faluban, vadászfegyverét engedéllyel tartotta. Különösebb jele nem volt annak, hogy a negyven év körüli házaspár kapcsolata megromlott volna, mondják a falubeliek.

Fejlövés a Patkó presszó előtt

A helyiek szerint féltékenységi dráma állt az ügy hátterében, legalábbis erre utalnak a férfi szavai. A rendőrség délutáni közleménye szerint heves szóváltás alakult ki a férj és felesége között, ami után a férfi egyetlen fejre leadott lövéssel végzett a nővel. A 41 éves asszony a helyszínen meghalt.

Ezután a kocsmába belépve az ott lévőket kizavarta, szavainak nyomatékot is adott egy lövéssel. Ez a lövés az italbolt padlójába csapódott, a szétszóródó sörétek megsebesítettek egy férfit. A 47 éves férfi ezt követően visszalépett az épület elé, ahol miután magára maradt felesége holttestével, saját maga ellen fordította fegyvere csövét. A helyszínre kihívott körzeti orvos már nem tudott segíteni a házaspáron, csak a lábonlőtt férfi sérülését tudta ellátni, az ő sérülése jelenlegi információink szerint nem súlyos.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói azonnal megkezdték a helyszínelést, az adatgyűjtést, áll a rendőrség közleményében. A tragédia körülményeinek tisztázása még nem fejeződött be, mondta el az Indexnek Kompoltiné Jakab Ilona.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!