Gyöngyi
2 °C
13 °C

Játékpisztollyal és műbombával akart rabolni

2002.09.27. 13:06
Műbombával és játékpisztollyal fenyegetve próbálta meg kirabolni egy férfi tegnap este a százhalombattai postát. Terve meghiúsult, mivel egy ügyfél - miután észrevette, hogy a rabló "fegyvere" ártalmatlan - megtámadta, és elzavarta.
A rabló csütörtökön este hét óra körül lépett a posta épületébe, majd játékpisztollyal fenyegetőzve pénzt követelt a postásoktól - adta hírül a HavariaPress.

Kiszúrták a játékpisztolyt

Követelését egy pultra tett tárggyal kívánta nyomatékosítani, erről azt állította, hogy bomba, melyet ellenkezést látva fel is fog robbantani. A postán a rablás idején egyetlen ügyfél tartózkodott, aki észrevette, hogy az elkövető játékfegyvert használ - mondta el az Indexnek az Érdi Rendőrkapitányság satjtóreferense, Rajnai Szilvia.

Elmenekült

Az ügyfél dulakodni kezdett a támadóval, letépte a napszemüvegét és maszkját. A rabló ezután elmenekült a helyszínről. Az ügyfél a nyomába eredt, de nem tudta elfogni.

A tűzszerészek később megállapították, hogy a pultra tett tárgy nem tartalmaz robbanóanyagot.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint a rendőrök nagy erőkkel és nyomkereső kutyákkal indultak a férfi után, de eddig még nem sikerült megtalálniuk. Az ügyben az Érdi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.