Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Raftingozó párt tépett szét egy grizzly

2005.06.28. 10:55
Hiába tett meg minden szükséges óvintézkedést, medvetámadás áldozatául esett egy amerikai házaspár. Az Alaszkában raftingozó Huffmanékat egy különösen vad grizzly falta fel.

Grizzlytámadás áldozata lett a hétvégén egy, az alaszkai nemzeti parkban raftingozó amerikai házaspár. A 61 éves Rick Huffman és neje, az 58 éves Kathy a nemzeti park munkatársai szerint minden létező és szükséges óvintézkedést megtettek a medvetámadás elkerülésére, ám pechjükre egy különösen vad ragadozóval találták szembe magukat.

"Ez az a fajta szörnyűség volt, amikor hiába csinálsz mindent előírásszerűen, még ez sem elég" - nyilatkozta a Reutersnek Bruce Woods, a nemzeti parkot felügyelő amerikai Vadászati és Halászati Szolgálat szóvivője. A medve a Hulala folyó partján, húsz kilométerre az Inupiat eszkimó falutól, egy táborhelyen támadt a házaspárra, még szombaton.

Az áldozatokra egy német televíziós stáb bukkant rá. A csoport helyi vezetője a medvét is meglátta, de az állat továbbra is agresszív volt. A rendőrség riasztott munkatársai végül kilőtték a vadállatot.

A hatóságok most összegyűjtik a szerencsétlenül járt házaspár személyes holmijait és felboncolják a gyilkos medvét, mondta el Woods a Reutersnek. A hírügynökség értesülései szerint a nemzeti park fennállása óta ez volt az első gyilkos medvetámadás. A parkot évente átlagosan ezerötszáz ember látogatja.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.