Emőke
8 °C
19 °C

Birtoklási per a fehér kandúrért

2004.05.08. 08:58
Perben döntik el, kié az a fehér kandúr, amelyet eddig két család etetett. A németországi Neuruppin tartományi bíróságának polgári tanácsa a héten kezdi térgyalni az ügyet - közölte Michael Pulfrich bírósági szóvivő.
A perben két oranienburgi család áll egymással szemben. A pereskedésre pedig az adott okot, hogy a most ötéves kandúr két éven át ingázott a két család között, és most mindegyik a maga tulajdonának tekinti.

Az "ügy" 2001-ben kezdődött azzal, hogy a felperes házaspár saját állítása szerint rátalált az elhagyott kandúrra. Elnevezték "Charly"-nak, etették és gondoskodtak róla, mivel 2003 szeptemberig senki nem jelentkezett a macskáért. "Charly" azonban nemcsak ennél a házaspárnál érezte otthon magát, hanem ritka időközönként az eredeti tulajdonosnál is mutatkozott.

Igaz, hogy azoknál "Bismarck" volt a kandúr neve és - Pulfrich szóvivő szerint - 2003 szeptemberétől az alperesek nem engedték el többé "Bismarck"-jukat. Ezt azonban a "nevelő szülők" már nem voltak hajlandók eltűrni és bírósághoz fordultak.

Időközben a kandúr kénytelen a napi kétszeres fejadag és a kettős gondoskodás nélkül is beérni, ugyanis elköltözött az alperes leányával egy másik városnegyedbe.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.