Judit
-2 °C
8 °C

Tízmilliós énekesmadár-szállítmány egy román buszon

2005.11.03. 13:34
Összesen több mint tízmillió forintot érő hűtött énekesmadarat találtak egy román rendszámú autóbuszban Rédicsnél a határőrök csütörtökön hajnalban; a rendőrség természetkárosítás bűntette miatt indított vizsgálatot.

Tizenkét román utassal és négy sofőrrel Bukarestből Spanyolországba tartott az a menetrend szerinti autóbusz, amelynek ellenőrzésekor két sporttáskában összesen 1080, műanyag zacskókba csomagolt védett madarat találtak a rédicsi határőrök.

Lelkes András, a Balatonfelvidéki Nemzeti Park természetvédelmi őre az MTI-nek elmondta: 1047 mezei és 5 kalandra pacsirtát, 26 réti pityert és 2 barázdabillegetőt rejtettek a táskák.

"Feltehetően olasz területen, éttermeknek kívánták értékesíteni az énekesmadár-szállítmányt, amelynek természetvédelmi értéke 10,8 millió forint" - közölte Lelkes András. A madarakat előbb a Zala megyei állategészségügyi állomáson, hűtőkben tárolják, majd pénteken szállítják vizsgálatra az Országos Állategészségügyi Intézetbe.

Csizmazia Péter, a Zala megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról számolt be, hogy az illetékes lenti városi kapitányságon a román autóbusz egyik sofőrjét meghallgatták, és természetkárosítás bűntettének megalapozott gyanújával indult ellene eljárás.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.