Ágnes
-13 °C
0 °C

Tűz ütött ki egy épülő madridi felhőkarcolóban

2006.09.05. 07:42
Kapcsolódó cikkek (1)
Madrid legmagasabb épülete lesz az az épülő felhőkarcoló, amelyik hétfő éjjel gyulladt ki. A tűzben senki sem sérült meg. Tavaly egy 31 emeletes felhőkarcoló égett porig a spanyol fővárosban.

Tűz ütött ki hétfő éjjel Madridban egy épülő felhőkarcolóban. Az üres épületben a tűzoltók egy óra alatt lokalizálták a tüzet, senkinek nem esett baja.

A 42. és a 43. szint égett

A Real Madrid labdarúgó klub egykori edzőpályáján, a Castellana sétányon folyik az építkezés. Négy felhőkarcolót húznak fel, amelyek közül az elsőként megkezdett épület 42. és 43. szintjét borították el a lángok egyelőre ismeretlen okok miatt.

A helyszíntől alig egy kilométerre fekszik a Madrid tér, amelyen éppen televíziós forgatócsoportok és rajongók hada várta a spanyol férfi kosárlabda-válogatottat, amely vasárnap győzelmet aratott a Japánban rendezett világbajnokságon.

Madrid legmagasabb épülete lesz

Ötven tűzoltó vonult ki a helyszínre, de az oltási munkálatokat erősen megnehezítette a nagy magasság és az erős szél. A tűzvész mindazonáltal nem jelentett veszélyt sem az építőmunkásokra, sem a sportrajongókra, sem a környező épületekre.

A tűzvész által érintett felhőkarcolót 2004 októberében kezdték el építeni. A 390 millió eurós beruházásban épülő 54 emeletes, 220 méter magas felhőkarcoló várhatóan 2007 májusában készül el. A több mint ezer autó befogadására alkalmas földalatti garázzsal rendelkező épületben irodák és éttermek lesznek, s elkészülte után Madrid legmagasabb építménye lesz.

Madridban 2005. február 12-én porrá égett egy felhőkarcoló, a Castellana sétány közelében fekvő Windsor-ház. A madridi belváros látképének egyik meghatározó épülete 1973-ban épült, 106 méter magas és 31 emeletes volt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!