Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

A tévétársaságot teszik felelőssé a manilai pánikért

2006.02.07. 08:39
Az első vizsgálat a rendezvényt szervező tévétársaságot teszi felelőssé a manilai pánikért, melyben több mint 70 embert tapostak halálra. Az állami vizsgálat szerint a tévétársaság nem gondoskodott a rendezvény biztonságáról.
Az első hivatalos vizsgálat a rendezvényt szervező tévétársaságot tette felelőssé azért a hét végi manilai pánikért, amelyben újabb adatok szerint 74 embert tapostak halálra és ötszáz személy szenvedett sérüléseket.

A Gloria Macapagal Arroyo elnök által elrendelt vizsgálat az ABS-CBN televízió bűnös hanyagságát állapította meg. A tévétársaság nem gondoskodott megfelelően az általa szervezett rendezvény biztonságáról. Noha a szervezők számítottak rá, hogy sokkal többen akarnak bejutni a szórakoztató műsorra és részt venni a vele egybekötött nyereménysorsoláson, mint ahány embert a rendezvény helyszíneként kijelölt stadion be tud fogadni, mégsem tett semmilyen pótlólagos biztonsági előkészületet. Ez jobb esetben is felelőtlen és hozzá nem értő szervezésre vall, rosszabb esetben a halált okozó gondatlan veszélyeztetés is megállapítható lehet - áll a jelentésben.

A Marius Corpus belügyminiszter vezette bizottság átadja a vizsgálat dokumentációját az ügyészségnek lehetséges vádemelés céljából.

Az ABS-CBN tévé hosszabb ideje ismétlődően szervezett olyan szórakoztató műsorokat, amelyeket tombolasorsolással kötött egybe. Értékes nyereményeket, köztük gépkocsikat sorsoltak ki, illetve jelentős összegű készpénzt is lehetett nyerni. A múlt szombaton mintegy harmincezer ember próbált bejutni erre a műsorra a Fülöp-szigeteki főváros Pasig nevű külkerületének 19 ezer nézőt befogadó stadionjába. Amikor már fogytak a belépőjegyek és a sorsjegyek, a kívül rekedni látszók megpróbáltak előretolakodni. Főleg idősebb nőket, gyerekeket tapostak halálra az így kialakuló tülekedésben.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.