Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Ötvennyolc évnyi büntetés a margitszigeti bérgyilkosoknak

2004.11.17. 15:48
A Fővárosi Ítélőtábla tizenöt évnyi szabadságvesztésre ítélte azt az asszonyt, aki 200 ezer forintért felbérelt három férfit, hogy öljék meg férjét. Két gyilkos 15-15 évet kapott, a harmadik - akkor még fiatalkorú - társuk 13 éves büntetést kapott.
Összesen 58 évi szabadságvesztést szabott ki a Fővárosi Ítélőtábla szerdán a margitszigeti bérgyilkosság négy vádlottjára. Az ítélet szerint egy asszony 200 ezer forintot ajánlott három fiatalembernek azért, hogy "legalábbis kórházi szintig iktassák ki", férjét, majd hozzátette: "de legjobb, ha meghal, mégpedig úgy, hogy közben szenvedjen is". A másodfokú bíróság nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat. Felbujtóként a feleség és tettesként két férfi 15 éves szabadságvesztést kapott, negyedik vádlott-társuknak, egy fiatalkorú fiúnak 13 évre kell börtönbe vonulnia.

Aztán szórakozni mentek

A feleség 2003. január 13-án délután adott megbízást a cselekményre a három tettesnek, akik még aznap este 7-8 óra között a Margitszigetre csalták a férjet. Ott egyikük nyakon ütötte, majd hosszabb ideig ütlegelték, rugdosták a földön fekvő áldozatot, egyikük a mellkasára is ráugrott. Ezt követően elvették iratait, értékeit. A három elkövető még a gyilkosság estéjén szórakozni ment.

Ép tudattal szenvedett

Az áldozat körülbelül fél-egy óra múlva bekövetkező haláláig viszonylag ép tudattal szenvedett. Az elsőfokú bíróság szerint az átélt testi, lelki kínok indokolják a különös kegyetlenség megállapítását.

A holttestet másnap reggel fedezték fel, és még aznap rendőrkézre kerültek a gyanúsítottak. Az eljárás során a vádlottak egymásra terhelő vallomásokat tettek, de saját bűnösségüket javarészt tagadták. A feleség az eljárás során azzal indokolta tettét, hogy meggyűlölte férjét, ugyanis rossz életkörülményeik miatt nem vehette magához állami gondozásban lévő, korábbi házasságában született kislányát. Az asszony a vádbeli időszakban külön élt második férjétől, ám a férfi rendszeresen pénzt adott neki, hogy helyrehozza megromlott kapcsolatukat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.