Miklós
-7 °C
2 °C

Egyre hidegebb lesz

2004.10.12. 09:49
Kedd reggelre sokat hűlt a levegő, a meteorológusok szerint az elkövetkező napokban egyre hidegebb lesz. Enyhülés csak a hét vége felé várható. Sok éve Kalocsán 27 fok volt október 12-én.
Kedden délnyugaton, nyugaton többfelé erősen felhős, másutt derült az ég. Sokfelé élénk az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet -1 és 4 fok között van, Budapesten a belső kerületekben 3, a külterületen 0,1 fokot mértek.

Az ország nagy részén többnyire kevés lesz a felhő, délen, illetve nyugaton azonban többször erősen megnövekszik a felhőzet, de eső ott sem várható. A keleti, északkeleti szél többfelé megerősödik, az Alföldön néhol időnként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 fok körül, a késő esti hőmérséklet 3, 8 fok között várható.

Kalocsai emlék

A következő napokban hideg idő lesz, szerda reggel északon, északkeleten fagy várható és a délutáni hőmérséklet 10 fok körül alakul. Csütörtökre befelhősödik és szórványosan eső, zápor alakul ki. Vasárnap viszont az ország több pontján is 20 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Fagyoskodhatunk mi, egyszerű földi halandók, Matula bácsi egyáltalán nem csodálkozik: sok hidegebb október 12-e volt már, például 1951-ben Miskolcon mértek -4 fokot. Extrém októberi meleget, 27 fokot 1966-ban jegyzett fel az öreg, aki akkor éppen egy nemzetközi meteorológus konferencián tartott előadást időjós módszereiről.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.