Piroska
-10 °C
1 °C

Nem tehervagonok siklottak ki

2005.06.30. 20:19
A MÁV közleménye szerint a győri pályaudvaron 15 óra 10 perckor baleset történt, egy tehervonat két kocsija kisiklott. A valóság azonban az, hogy az a francia Turbotrain vonat siklott ki, amit Franciaország Iránnak adott el, és Magyarországon keresztül szállították.

A megdőlt, de fel nem borult teherkocsik miatt a pályaudvar ezen részén a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek, amely késéseket, torlódásokat okoz az esti órákban is - olvasható a MÁV közleményében, amelyet Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője kérésünkre eljuttatott szerkesztőségünknek. A balesetet valószínűleg műszaki hiba okozta. Személyi sérülés nem történt. A helyreállítási munkák azonnal megkezdődtek.

Mi az a Turbotrain?

A kisiklás érdekessége, hogy az Index információi szerint a balesetben szereplő vonatba volt besorozva az egyik francia Turbotrain személyvonat is. E gázturbinás motorvonatokból a 70-es évek elején készítették ötöt, hogy a nem villamosított vonalakon közlekedjenek nagy sebességgel. A vonatok azonban nem váltak be szülőhazájukban, Franciaország most eladta őket Iránnak, ahova Magyarországon keresztül jutnak el.

Az Index Vasútmániások ide, vonatbuzulls fórumának egyik hozzászólója felrakta a helyszínen készült képeket, amelyekből jól játszik, hogy egy Turbotrainről van szó.

Az Indexnek nyilatkozó Kavalecz Imre közölte, a baleset utáni pillanatokban először nem lehetett biztosan tudni, hogy milyen szerelvény siklott ki. Elmondta azt is, hogy este fél nyolckor helyreállt a vasúti forgalom.

A szóvivő jelezte, pénteken megkezdődött a MÁV és a GySEV közös vizsgálata arról, hogy a vonat összeállítása megfelelt-e az előírásoknak. A szerelvény a GySEV vonalán érkezett az országba.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.