Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Tűz egy teheráni mecsetben

2005.02.14. 23:30
Legkevesebb ötvenkilenc halálos áldozata és több mint kétszáz sérültje van annak a tűznek, amely hétfőn ütött ki egy mecsetben Teheránban.

Ötvenkilencre emelkedett a Teherán központjában hétfőn történt mecsettűz halálos áldozatainak a száma - közölte az iráni főváros egyik illetékese, aki elmondta: 210-en sérültek meg a szerencsétlenségben.

Az iráni főváros központjában, a bazár szomszédságában álló Ark mecsetben egyes források szerint rövidzárlat okozta a tüzet. Az ISNA iráni hírügynökség szerint viszont egy robbanást lehetett hallani, ezután gyulladtak ki a mecset területén álló sátrak.

Az IRNA hivatalos iráni hírügynökség szerint a férfiakat a nőktől elválasztó vászonfüggöny kapott lángra - az újabb vizsgálati adatok szerint amiatt, hogy az épületben a nagy hidegre tekintettel egy pótkályhával is fűtöttek s a tűz gyorsan továbbterjedt a mecsetben. A tűzoltóknak a rádió szerint egy óra alatt sikerült a lángokat eloltaniuk. A sérülteket, akik közül többeknek válságos az állapota, a környékbeli kórházakba szállították.

A szerencsétlenség az arbaín síita vallási ünnep alatt, az esti ima idején történt, amikor a hívők a mecsetekbe tódulnak, hogy megemlékezzenek Huszein imám VII. században bekövetkezett mártírhaláláról.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.