Hajnalka
0 °C
14 °C

Holnap támad az újabb hőhullám

2006.08.16. 07:28
A következő napokban gyorsan melegszik majd az idő, szombaton már országszerte kánikula várható, majd a melegnek egy vasárnap este érkező hidegfront vet véget. Pénteken többfelé lehetnek rövid nyárias záporok, zivatarok, de ettől eltekintve vasárnapig számottevő csapadék nem valószínű.

Szerdán a többórás napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet, legfeljebb délután lehet nyugaton egy-egy zápor, zivatar. A déli szél többfelé megélénkül, napközben a Kisalföldön megerősödik. A hőmérséklet délután 25 és 29, késő este 17 és 22 fok között alakul.

Budapesten a több órás napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Napközben kissé megélénkül a déli szél. A hőmérséklet délután 28, késő este 21 fok körül alakul.

Hétvégén melegünk lesz

Dél, délnyugat felől afrikai eredetű, meleg levegő árasztja el térségünket. A hét második felében jelentős felmelegedés várható, csütörtökön már 32, pénteken 35, szombaton délkeleten akár 38 fok is lehet.

Csütörtökön és pénteken várható szórványosan frissítő zápor, zivatar. A meleg időszaknak várhatóan egy vasárnap érkező hidegfront vet véget, de délkeleten még akkor is 35 fok körüli csúcshőmérséklet ígérkezik.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!