Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Mentőbaleset: életveszélyesen sérült a beteg

2003.07.15. 15:08
A betegen kívül a mentőautó vezetője és az ápoló is életveszélyes sérüléseket szenvedett kedd délután a 10-es úton, amikor egy mentőautó teherautóval ütközött. Magyarországon egyre több a mentőbaleset, ugyanakkor csak minden hárommillió kilométerre jut egy úgynevezett sajáthibás karambol.
"A mentőápoló és a mentőautó vezetője, valamint a szállított beteg életveszélyesen megsérült, a beteg hozzátartozója pedig súlyos sérülést szenvedett" - mondta az MTI-nek Győrfi Pál. A két jármű eddig tisztázatlan körülmények között ütközött. A teherautó vezetője nem sérült meg - tette hozzá. Az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének tájékoztatása szerint a sérülteket a tűzoltók próbálják kiszabadítani az összeroncsolódott mentőautóból.

Az elmúlt évben megnőtt a mentőbalesetek száma. Míg 2001-ben 38 személyi sérüléssel járó mentőkarambol történt, addig 2002-ben 72. Ebben az évben sem ez az első súlyos mentőbaleset. Január 9-én például egy személygépkocsi ütközött mentővel Győr határában. Akkor egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült. Február 1-jén a hótól csúszóssá vált 4-es főút Nyírpazony-Nyíregyháza közötti szakaszán borult fel egy mentő. A beteg és a személyzet egy tagja szenvedett sérülést.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője az Indexnek korábban elmondta: a közlekedési morál csökkent, kevésbé figyelnek oda az autósok a megkülönböztető jelzését használó járművekre. A szóvivő ugyanakkor hozzátette: minden hárommillió kilométerre jut egy, úgynevezett saját hibás mentőbaleset.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!