Salamon
7 °C
13 °C

Háromszáz riasztás Budapesten

2003.01.01. 14:12
A szokásos forgalom közel háromszorosa zajlott a mentőknél a fővárosban szilveszter éjszaka. A szilveszterrel összefüggő "klasszikus" esetek közé sorolható egy petárdabaleset, illetve egy pezsgősdugó okozta szemsérülés.
A szokásos forgalom közel háromszorosa zajlott a mentőknél a fővárosban szilveszter éjszaka - mondta el az MTI-nek Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerdán. Hozzátette: mintegy 300 riasztás volt a főváros területén a legváltozatosabb esetek miatt. Történt verekedés, késelés, volt aki a magasból zuhant le és volt akit újra kellett éleszteni.

- A szilveszterrel összefüggő "klasszikus" esetek közé sorolható egy petárdabaleset, illetve egy pezsgősdugó okozta szemsérülés - idézte fel a szóvivő. Elmondta: éjfélig nyugalom volt, de attól kezdve hirtelen megélénkültek a telefonvonalak és a mentősök reggelig folyamatosan úton voltak. Hozzátette: a legtöbb baleset közterületen történt.

Budapest Belvárosában zenés rendezvények voltak és onnan sorozatban hívták a mentőket. Volt olyan helyszín, ahova hétszer egymás után kellett a mentőknek kivonulni részegekhez, sérültekhez. - Ezen az éjszakán kizárólag a Nyírő Gyula Kórház detoxikálóján volt ügyelet a részegek felvételére. Bonyolítja azonban a helyzetet, hogy aki egy kicsit is megsérült, azt már nem a detoxikálóba, hanem baleseti osztályra vitték a mentők. A detoxikálóba 20-25 embert szállítottak - mondta el Győrfi Pál.

Az Index információi szerint szilveszter, illetve újév napján három ember közlekedési balesetben vesztette életét, ketten öngyilkosok lettek.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!