Emánuel
3 °C
12 °C

Lángvágóval szedték ki Merlinit a jégtömbből

2001.10.01. 08:45
Látványos show keretében szabadították ki David Merlinit abból a jégtömbből, amelyben állítása szerint harminchárom órát töltött. A huszonkét éves szabadulóművész ugyan összeesett, de semmi ok az aggodalomra, ez is csak a műsor része volt.
Egy kicsit odapörköltek neki
Nem túl meglepő módon David Merlinit élve szedték ki a másfél tonnás jégtömbből, amelyben több mint egy napot töltött. A közönség ugyan elbizonytalanodott, amikor összeesett, de némi közjáték után felállt, majd láthatóan jó formában megszabadult a kényszerzubbonyától.

Nem Guinness, csak illúzió

A szabadulóművészt még szombat délelőtt néhány kósza érdeklődő előtt fagyasztották be egy vízzel teli acélládába. Nem Guinness-rekordkísérletről van szó, hanem illúzióról, amely során azt akarja elhitetni, hogy harminchárom órára képes hibernálnia magát. A látványos kiolvasztásra vasárnap este több ezer ember előtt került sor.

Él!
A Felvonulási téren a Barátok közt népes szereplőgárdája is megmutatta magát, sőt, Géza (Németh Kristóf) a sötétség ellenére még a napszemüvegét is felrakta egy televíziós riport kedvéért, majd megnyerően pózolt egy fotós gépe előtt. A közismert szappanopera sztárjai végül mentőautóba szálltak, és kéklámpával eredtek a targonca nyomába, amellyel David jéghideg koporsóját vitték a néhány száz méterrel odébb lévő színpadhoz.

Gyorsvágó, lángszóró és kalapács

Merlini segítői először gyorsvágóval estek neki az acélládának, majd lángvágóval olvasztották meg a jégtömböt. Ekkor jött a motoros fűrész és a kalapács, de csak óvatosan, nehogy bármely testrészét is megrövidítsék a huszonkét éves fiatalembernek. Az emberek arcán csak akkor fagyott le a mosoly, amikor David előbukkant a darabokra tört jégtömbből, majd összeesett. Az alaposan megkoreografált jelenetet végül tűzijáték zárta, korunk Houdinije pedig mentőautóval távozott.

Kíváncsian várjuk Merlini legújabb produkcióját, talán legközelebb vákuumban tölt el harminchárom órát.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!