Elemér
5 °C
16 °C

Tűz ütött ki a hármas metrón

2001.10.11. 18:40
Szerencsére senki sem sérült meg, amikor tűz ütött ki a hármas metrón. A Deák téren több száz utasnak kellett elhagynia az állomást, a tűzoltók pedig légzőkészülékben siettek a föld alá. A szerelvény egyik kocsijának egyenirányítója gyulladt ki.
Az egyenirányító gyulladt ki
Több száz embernek kellett elhagynia a Deák téri metrómegállót csütörtök kora délután, amikor az egyik szerelvény alja kigyulladt. Jambrik Ferdinánd, a Tűzoltási Csoport vezetője az Indexnek elmondta: a tűz nem jutott fel az utastérbe, így szerencsére senki sem sérült meg.

Azonnal kiürítették az állomást

A metró vezetője az Arany János utca után vette észre, hogy az egyik kocsiban megszűnt az áramellátás. A következő megállóban már sűrű füst áramlott a szerelvény alól, így az utasoknak azonnal le kellett szállniuk, az állomást pedig kiürítették. A metrót kétszáz méterrel odébb állították félre, ahol a tűzoltók csak légzőkészülékben tudták megközelíteni.

Kőér utcai szerelőműhely
Miután sikerült az erős izzást megszüntetni, a szerelvény sérült kocsiját teljesen áramtalanították, majd a kispesti végállomás közelében lévő szerelőműhelybe vontatták. Néhány tűzoltó metrózott, míg társaik konvojban vonultak végig a városon, nem kis riadalmat keltve. A közlekedési vállalat és a tűzoltóság szakemberei itt vették szemügyre a járművet, amelynek második kocsijában az egyenirányító gyulladt ki.

A hármas metró délután negyed kettőtől háromnegyed órán át nem szállított utasokat.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.