Hajnalka
0 °C
14 °C

Főbírót és ügyészt vett magának a szerb maffia?

2005.09.15. 12:01
Titkos adatokat játszott a maffiózók kezére a szervezett bűnözőkkel foglalkozó különleges ügyész helyettese Szerbiában. A fellebbviteli tárgyalásukra váró keresztapák megvették a Legfelsőbb Bíróság egyik bíráját is.

Őrizetbe vették a szervezett bűnözéssel foglalkozó főügyész helyettesét és a Legfelsőbb Bíróság egyik bíráját Szerbiában, jelentette a B92. A független szerb hírügynökség értesülései szerint az ügyészhelyettest államtitkok kiszivárogtatásával, a főbírót korrupcióval gyanúsítják.

A B92 úgy tudja, hogy a két letartóztatás az egyik legismertebb szerb bűnözőcsoport, a Jotka-klán két vezérének fellebbviteli tárgyalásával. A tárgyalás csütörtökön kezdődött volna a Legfelsőbb Bíróságon.

A Jotka-klán Krusevácban és Rasinskában ténykedett, fő profiljuk a kábítószer-kereskedelem, a zsarolás és a bérgyilkosság volt. A klán két vezérét, Zoran Jotics Jotkát és Goran Petrovicsot két nappal Zoran Djindjics miniszterelnök meggyilkolása után fogták el.

A két maffiózót Szerbia történetének első maffiaperében első fokon 12, illetve 11 év börtönre ítélték.

A B92 értesülései szerint a csütörtökön őrizetbe vett ügyész a nyomozás titkos adatait játszotta át a bűnözők kezére. A főbírót a hírügynökség értesülései szerint megvették a maffiózók. A rendőrség a nyomozás során őrizetbe vette a szerbiai lakodalmas rock (helyi szakszóval turbofolk) egyik sztárját, Lela Andricsot is, akit végül csak tanúként hallgattak meg és szabadon is bocsátottak.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.