Vilma
-7 °C
4 °C

Lövöldözés a Mikulás-partin

2001.12.08. 14:35
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy ismeretlen többször meglőtte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyik dolgozóját péntek este Piliscsabán. S. András életveszélyes sérüléseket szenvedett, a rendőrség a Fiumei úti baleseti kórházban őrzi.

A Pázmány Péter katolikus Egyetem gazdasági részlegén dolgozó 49 éves S. András az intézmény pénteki Mikulás-partija közben az épület parkjába ment, ahol összeszólalkozott egy eddig ismeretlen személlyel. A szóváltás dulakodássá fajult, a támadó egy pisztolyból több lövést adott le áldozatára, majd elmenekült a helyszínről.

A rendőrség a kórházban őrzi a beteget

S. András súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, Budapestre a Fiumei baleseti kórházba szállították őt. A rendőrség sajtóügyeletese, Tószegi Anikó szerint a beteget rendőrök őrzik, és továbbra sem hallgatták ki. A kórházban nem kívántak részleteket szolgáltatni a beteg állapotáról.

A rendőrségi sajtóügyeletes szerint a lövöldözésnek nem volt szemtanúja, így az elkövetőről a rendőrök semmit sem tudnak. A lövöldözést azonban többen hallották, a rendőrség őket kihallgatja. Piliscsabán az egyetemi központ a falutól távol, egy park közelében helyezkedik el. Az egyetemnek saját vasútállomása van, az egyetemi komplexumban folyamatosan építkeznek.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.