Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Sikeres évkezdet a budapesti rendőrségen

2006.01.24. 19:00
Az ország egyik legjelentősebb okmányhamisító bandájának tagjait és az utóbbi idők legeredményesebb hamisítóbandáját is elfogták a budapesti rendőrök.

Az okmányhamisító banda tagjai több hónapos megfigyelés után buktak le. A hamisítóbanda nőtagja - a hamisító élettársa - éppen üzletet kötött egy budapesti kávézóban, amikor a rendőrök rajta ütöttek. A 30 év körüli nőt és 45 éves ügyfelét a helyszínen őrizetbe vették.

A kávézó átvizsgálásakor több hamis okmányra is bukkantak, mindez arra utal, hogy rendszeresen a kávézóban üzleteltek a hamisítók.

A kávéházi rajtaütéssel egy időben a hamisítók lakásán is rajta ütöttek. Itt őrizetbe vették a 45 év körüli hamisított. Több más lakásban házkutatások során több tárgyi bizonyítékot is lefoglaltak.

Az okmányhamisító banda felgöngyölésével egyidőben a budapesti és a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök közös akciójával felgöngyölítették az utóbbi idők legnagyobb pénzhamisítási ügyét is. A budapesti hamisítók - a műhely egy IV. kerületi lakáson működött - valódi pénzpapírra, vegyszerrel kisavazott kétezer forintosok papírjára nyomtatott húszezreseket.

Bilincsben az agytröszt

A pénzhamisítókra Győrben figyeltek fel, itt tűnt fel, hogy három férfi később hamisnak bizonyuló hűszezresekkel vásárol egy-egy doboz cigarettákat. A nyomozók azonosították a terjesztők kocsiját, ezt kérsőbb, taqvaly júliusban Szolnokon fedezték fel, ahol őrizetbe is vették a három terjesztőt.

A terjesztők elfogása után sikerült felgöngyölíteni a Budapesten és környékén székelő bandát. Három lakáson, Fóton, Dunakeszin és a IV. kerületben tartottak házkutatást. Az utóbbi címen a pénzhamisítás eszközein túl egy német gyártmányú pisztolyt és egy kommandós géppisztolyt is találtak. Ezt a hamisítók a rendőrség közleménye szerint a metróban lopták el "valakitől".

A rendőrök három gyanúsítottat, az értelmi szerzőnek tartott - rendőrségi szakzsargonban agytröszt -, 34 éves P. Zsoltot, a 41 éves orosz P. Szergejt és a 35 éves H-né Sz. Brigittát vették őrizetbe. Mivel több ezer forint értékben dobtak piacra hamis húszezreseket, akár tíz év börtönre is ítélhetik őket.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.