Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Tömegverekedés egy szegedi bevásárlóközpontban

2001.08.15. 15:42
Baseballütővel és riasztópisztollyal felfegyverkezve próbálta néhány pesti srác visszaszerezni azt a mobiltelefont, amelyet egy szegedi bevásárlóközpont padján felejtettek, de mire visszamentek érte, eltűnt. Hamar kiderült, a készüléket egy másik társaság tette magáévá, akikre a mélygarázsba le is csaptak. A tömegverekedést végül a rendőrök szakították félbe.
Egy ellopott mobiltelefon miatt egymásra támadt két öttagú társaság kedd este egy szegedi bevásárlóközpont mélygarázsában, a rend helyreállításához szinte az összes szolgálatban lévő rendőr a helyszínre vonult. Balogh Zoltán alezredes, a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője az MTI-nek elmondta: az egyik csapat Budapestről érkezett a Tisza-parti városba, hogy megünnepeljék egyikőjük üzletének megnyitását a bevásárlóközpontban.

Harc a százötvenezer forintos telefonért

A boltavatás során a tulajdonos az előtérben lévő padon felejtette 150 ezer forint értékű mobiltelefonját. Mire észbekapott, hiába kereste a telefont, ugyanis a készüléket egy főként szegediekből álló csoport eltüntette. A budapesti üzletember szólt a biztonsági őröknek, akik a számukra nem ismeretlen másik társaságban - amely közben az áruház mozijába ment - vélték felfedezni az elkövetőket.

A sértett ismerőseivel együtt lement a mélygarázsba, ahol baseballütővel, gumibottal és riasztópisztollyal felfegyverkezve várták a film végét. Amint a szegedi fiatalok odaértek az autójukhoz, a két csapat veszekedni kezdett egymással, majd két férfi egymásnak esett, verekedés közben könnyebb sérüléseket is szereztek.

A mobiltelefon tulajdonosa ekkor elővette a pisztolyát, mire visszakapta a telefont, de kártya nélkül, ezért kihívta a rendőrséget, akik mind a tíz személyt előállították. A pesti csapat néhány tagja ellen önbíráskodás, míg a három szegedi féri ellen lopás miatt indult eljárás.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!