Edina
-3 °C
9 °C

Egymilliós vérdíj a MOM parki rablóra

2006.08.17. 09:48
Nyomravezetői díjat tűzött ki a BRFK a hétfőn történt pénzszállító-rablás egyik feltételezett elkövetőjére. A MOM Park biztonsági kamerái felvételt készítettek a fegyveres rablókról.

Fegyverrel rabolt ki egy pénzszállítót egy rablópáros hétfő reggel, Budán a MOM Park bevásárlóközpontnál. A napi pénzforgalomhoz szükséges készpénzzel a bevásárlóközpontba induló pénzkísérőt az egyik rabló a bejáratnál várta, amikor a pénzkísérő odaért, fegyvert fogott rá, lefegyverezte az őrt, elvette tőle a három pénzestáskát és a szolgálati fegyvert is.

Az értékszállító társa, aki a páncélautóban ülve várta vissza kollégáját, ekkor vette észre hogy mi történik: szolgálati pisztolyából több figyelmeztető lövést is leadott, áll a rendőrség szerdai közleményében.


A biztonsági kamera képe (BRFK)

A lövéseket hallva az egyik támadó eldobta a nála lévő két pénzeszsákot, és futva menekült tovább, míg társa a közelben várakozó személygépkocsiba ugrott - melyet harmadik társuk vezetett -, és elmenekült a helyszínről. A rablók autóval menekültek, a pénzkísérő több lövést is leadott autójukra, megsebesítve az egyik rablót - legalábbis erre utal, hogy a később megtalált gépkocsiban vérnyomokat rögzítettek a helyszínelők. Az MTI információ szerint a rablók mintegy 100 millió forintot zsákmányoltak

A bevásárló központ biztonsági kamerái felvételeket készítettek a rablás két elkövetőjéről, akiket a Budapesti Rendőr-főkapitányság rablási nyomozói még keresnek.

Az egyik elkövető körülbelül 176 centiméter magas, 30-35 év körüli, átlagos testalkatú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor sötét színű baseball sapkát és szabadidőruhát viselt, melynek nadrágja és felső része egyszínű sötét, a felső rész ujján hosszában széles fehér csík, a mellkas részen fehér felirat, illetve fehér gallér volt.


Varga László (33) - fotó: BRFK

Társa körülbelül 180-185 centiméter magas, erősebb testalkatú, 40 év körüli férfi, bajuszt és szakállt hord, álla feltűnően kicsi. A bűncselekmény elkövetésekor zöldes színű baseball sapkát, bordó pulóvert, világos hosszúnadrágot és szintén világos cipőt viselt. A rabláshoz két sötét színű, 20 centiméter hosszúságú, szekrénytáras jellegű pisztolyt használtak a rablók.

A képen látható Varga László, 33 éves budapesti férfi országos körözését is elrendelték a nyomozók, mivel a gyanújuk szerint részt vett a támadásban, bár az, hogy milyen szerepe volt a rablásban, még nem világos. Lapértesülések szerint Varga egyike a zálogházi rablókként emlegetett bűnözőknek. A férfit 2001-ben a rákoskeresztúri posta elleni támadás után már elfogták, de később a bíróság szabadlábra helyezte, majd házi őrizetét is megszüntették. Budapest Rendőrfőkapitánya bruttó egymillió forint díjat ajánlott fel nyomravezetőknek.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Spanyolország

A szélmalmok földjén - Consuegra és Almodóvar del Campo.